02 330 42 43 foto@foto-tabor.si

Splošni pogoji

1.Uvod

Splošni pogoji spletne trgovine foto-tabor.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot, Uradni list RS, št. 98/2004-UPB2, 114/2006, 126/2007, 86/2009, 78/2011, 38/2014, 19/2015, 55/20A-ZKoIT). Spletno trgovino www.foto-tabor.si upravlja podjetje MANTIKA d.o.o.; v nadaljevanju ponudnik. Uporabnik je oseba, ki uporablja naš sistem, torej kupec v spletni trgovini; v nadaljevanju kupec. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine www.foto-tabor.si, pravice kupcev ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

2.Naročilo

Kupec oddaja naročilo preko programa e-photolab katerega si uporabnik prenese s spletne strani. Po oddaji naročila kupec v roku 24 ur od oddaje prejme potrdilo o naročilu na njegov e-mail. Morebitni preklic naročila lahko kupec v roku 24 ur po prejemu potrditve naročila sporoči na ponudnikov elektronski naslov foto@foto-tabor.si ali pokliče na 02  330 42 43. V primeru, da kupec v dogovorjenem roku ne prekliče svojega naročila pomeni, da je pogodba o nakupu izdelkov med kupcem in ponudnikom sklenjena. Ponudnik zatem v dogovorjenem roku pripravi blago in ga odpremi.

Pogodba (naročilo) je shranjena v elektronski obliki na strežniku ponudnika in kupcu dostopna s prošnjo na elektronsko pošto ponudnika foto@foto-tabor.si. Kupec lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče ponudnika na njegovo kontaktno telefonsko številko 02 330 4243 ali ga kontaktira preko elektronskega naslova foto@foto-tabor.si.

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije: identiteto podjetja ( ime, naslov, registrske podatke), kontaktne podatke  za komunikacijo s ponudnikom, bistvene značilnosti blaga, pogoje dostave, jasno izražene cene blaga, pogoje dostave, časovno veljavnost pogodbe, rok v katerem je možno odstopiti od pogodbe, pojasnilo postopka ob pritožbi.

3.Dobavni rok in dostava

Ponudnik izdelek zapakira in odpošlje v največ 5 delovnih dneh od oddaje naročila. Pošiljka ponavadi prispe naslednji dan po odpošiljanju. Partner za dostavo pošiljk je Pošta Slovenije. Uradni rok dostave, za katerega je zavezana Pošta Slovenije, je 3 dni. V primeru, da paketa kupec ne prejme v osmih delovnih dneh, mora to kupec sporočiti preko elektronske pošte foto@foto-tabor.si ali na telefonsko številko 02 330 42 43. Plačilo naročenega blaga je možno po predračunu ali po povzetju. Pošta Slovenije pri storitvi odkupnina po povzetju prejemniku dodatno zaračunava strošek odkupnine in sicer pri paketih do vrednosti 98,00€ znaša strošek odkupnine 1,05€ oz. pri paketih v vrednosti nad 98,00€ – 501,00€ 1,07% od vrednosti paketa, oz. pri vrednosti nad 501,00€  5,36€. Ob sobotah blago ne odpošiljamo.

4.Stroški pošiljanja

Poštni stroški se obračunajo po veljavnem ceniku Pošte Slovenije.

5.Cene

Cene izdelkov so v evrih in vključujejo DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila . Cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.

6.Plačevanje

Ponudnik omogoča tri načine plačila:

  • Plačilo na blagajni v poslovni enoti
  • Pri plačilu po povzetju ponudnik pošiljko odpošlje priporočeno z odkupno vrednostjo. Plačilo kupnine in stroškov pošiljanja je ob prevzemu pošiljke na pošti ali pri poštnem uslužbencu na kupčevem domu.
  • Plačilo po predračunu . V tem primeru se kupec izogne plačilu stroška nakazila ob prejemu poštne pošiljke .

7.Stvarne napake

Ponudnik mora kupcu izročiti blago v skladu s pogodbo in odgovarja za stvarne napake svoje izpolnitve. Napaka je stvarna: če blago nima lastnosti ki so potrebne za njeno normalno rabo, blago nima lastnosti in odlik, ki so bile dogovorjene ali če ponudnik pošlje blago ki se ne ujema z predstavljenim vzorcem, če blago nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero je kupec kupuje, ki je bila ponudniku znana oziroma bi mu morala biti znana.

8.Preklic naročila

Morebitne preklice naročil lahko kupec v roku 24 ur po prejemu potrditve naročila sporoči na ponudnikov elektronski naslov foto@foto-tabor.si  ali na telefonsko številko 02 330 42 43. V primeru, da v dogovorjenem roku kupec svojega naročila ne prekliče, pomeni, da je pogodba o nakupu izdelkov med kupcem in ponudnikom sklenjena.

9.Pravica do odstopa od nakupa in vračilo blaga skladno z ZVPot

Za izdelke v spletni trgovini veljajo garancijski pogoji v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot). Kupec ima po tem zakonu pravico, da v štirinajstih dneh po prejemu blaga sporoči ponudniku, da odstopa od pogodbe. Razlogov pri tem ni potrebno navesti. Hkrati pa je kupec zavezan, da prejeto blago vrne na ponudnikov naslov nepoškodovano in v nespremenjeni količini (kot pri prejemu blaga) najkasneje v 30-ih dneh po oddaji sporočila o odstopu od pogodbe. Vrnitev prejetega blaga ponudniku v roku 14-ih dni po prejemu blaga brez sporočila o odstopu od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Kupnina in morebitna preostala plačila so s strani ponudnika vrnjeni v celoti najkasneje v 30-ih dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe. Če je potrebno kupec krije stroške vračila blaga. Obvestilo o odstopu lahko kupec predloži na obrazcu iz petega odstavka b43.d člena ali z nedvoumno izjavo, iz katere jasno izhaja, da odstopa od pogodbe. Šteje se da je potrošnik podal izjavo odstopa pravočasno, če je pošlje v roku, določenim za odstop pogodbe. Dokazno breme glede uveljavljanja pravice do odstopa iz tega člena nosi kupec. Kupec v zvezi z odstopom od pogodbe krije samo stroške vračila blaga, razen če te stroške krije podjetje ali če podjetje predhodno ne seznani kupca, da ga bremeni ta strošek. Kupec odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje vrednosti posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave in lastnosti blaga.

10.Odveza odgovornosti

Ponudnik ne odgovarja za vsebino mnenj o proizvodih, ki jih napišejo uporabniki spletne strani. Mnenja in ocene proizvoda so mnenje posameznika in ne nujno stališče uredništva spletnega mesta foto@foto-tabor.si.

Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti artikla.

Ponudnik si pridržuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila.

11.Varovanjenje osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila in potrebno komunikacijo.

12.Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in je dolžan vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb. Kupec se lahko v primeru težav obrne na ponudnika telefonsko, preko elektronske pošte ali pisno na naslov podjetja. Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo in sporočil kupcu potek nadaljnje obravnave postopka. Ponudnik se prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno. Pritožba se odda preko spletnega naslova foto@foto-tabor.si ali na telefonsko številko 02 330 42 43.

V primeru, da sporazumna rešitev ne bo mogoča, bo spore reševalo pristojno sodišče v Mariboru.

13.Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi MANTIKA d.o.o. ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora,  ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.